Maja Cvetković Sotirov na Međunarodnoj konferenciji “U duhu Tesle 2024”, u Njujorku!

by NikolaTesla

Teslina naučna fondacija (TNF) Amerike i Srbije organizovaće tradicionalnu 12. konferenciju „Tesla Spirit Conference and Award 2024“ 13. januara od 9 do 19 časova u hotelu „Njujorker“ na Menhetnu, dok će 14. januara u Srpskom klubu u Njujorku biti organizovan umetnički performans sa stvaraocima srpskog porekla. Na konferenciji će učestvovati i poznata književnica Maja Cvetković Sotirov, koja će na ovom izuzetno značajnom događaju govoriti o Tesli u dečjoj književnosti, imajući u vidu da je Cvetković Sotirov autorka bestselera “Čarobni jedrenjak – Knjiga o Nikoli Tesli”, koja je izuzetno tražena ne samo u Srbiji, već se traži i na tržištu SAD-a i Kanade.

Maji Cvetković Sotirov nedavno je uručena i prestižna nagrada – Tesla spirit award, Tesline naučne fondacije iz SAD-a.

Konferencija će biti organizovana kroz nekoliko vremensko-tematskih celina, a učestvovaće mnogi ugledni naučni radnici, stručnjaci, privrednici, novinari, umetnici, glumci i književnici iz celog sveta kao što su: dr Mihajlo Pravica (Michael G. Pravica): Kvantna mehanika, Ljubav, Bog i Tesla; dr Vjera Mujović: Kulturna diplomatija; Danko R. Vasović: Jasenovac, stradanje Teslinog naroda; Mark Alezi (Marc Allesi): Izveštaj Teslinog naučnog centra (TNC); Srđan Sotirov i Predrag Karasović, Aktivnosti i projekti Tesline naučne fondacije Srbija; Obeležavanje 100 godina Radio Beograda – prvi program Radio Beograda, emisija „Večeras zajedno“, RTS (video – prezentacija); Marina Bulatović i Milica Savić: Stil oblačenja Nikole Tesle (prezentacija); dr Aleksandar Ignjatović Pertini: Deca kao ambasadori kulture; Ešli Redfern (Ashley Redfearn) i saradnici: Školska platforma SAD; Maja Cvetković Sotirov: Noć uoči Božića sa Teslom (Tesla u dečjoj književnosti);  Radmila Satarić: Nikola Tesla inspiracija; Veroslav (Vik) Đurđević: Razvoj NTEC-a, aktuelni projekti u Kanadi; dr Nada Martinović: Nova veb platforma posvećena Teslinim klubovima i Teslinom narodu;  i mnogi drugi.

Teslina naučna fondacija iz Amerike i Teslina naučna fondacija Srbije okupljaju poštovaoce lika i dela velikog pronalazača Nikole Tesle širom sveta. Organizacijom konferencije u Njujorku, Filadefiji i Beogradu, Teslina fondacija ujedinjuje ljude različitih kultura, iz najrazličitijih sfera umetnosti i nauke, stručnjake iz različitih oblasti, promovišući tako značaj Teslinog pronalazačkog i stvaralačkog genija. Osim konferencije, promocija u duhu Tesle biće relizovana kroz brojne radionice.

Celokupan program Konferencije dostupan je na sajtu Tesline naučne fondacije (https://tnfs.edu.rs/), kao i link koji će omogućiti da praćenje konferencije uživo.

https://www.pirotskevesti.rs/maja-cvetkovic-sotirov-na-medunarodnoj-konferenciji-u-duhu-tesle-2024-u-njujorku/

You may also like